maandag 24 augustus 2009

Darkwing Duck

Darkwing Duck is een eend die in de stad St.Eenderd (St.Canard in VS) de strijd met de misdaad aangaat. Hiervoor heeft hij een vermomming bestaande uit een paars pak met een grote hoed. In de traditie van Batman, zijn de enige mensen die zijn geheime identiteit kennen zijn geadopteerde dochter Kwekkelien, zijn hulpje Turbo McKwek die hem D-en-W noemt, Kwekkeliens vriendje Koentje Kwakkelvoet en Darkwings latere vriendin Morgana Macaber.
Darkwing demonstreert een grote hoeveelheid onhandigheid en gebrek aan gezond verstand dat ontstaat door zijn enorme ego. Desondanks is hij wel degelijk competent als superheld. Op het moment dat hij zich op een zaak stort, gooit hij alle afleiding van zich af en bijt zich erin vast.
In sommige afleveringen is Darkwing freelance agent bij S.H.U.S.H. (een parodie op Marvel Comics S.H.I.E.L.D.) een geheime organisatie die zo geheim is dat niemand weet waarvoor de letters staan. Bij S.H.U.S.H. moet Darkwing vaak strijden tegen F.O.W.L. (een parodie op SPECTRE uit James Bond)
Darkwings belangrijkste wapen in zijn misdaadbestrijding is zijn gaspistool dat een grote diversiteit aan gassen kan afvuren. Zijn vervoersmiddelen zijn voornamelijk de Kwakeljet, een vliegtuig dat er uitziet als een eendenkop en is gebouwd door Turbo McKwek, en een motorfiets met zijspan.
Als er geen misdaad te bestrijden is, is Darkwing zijn alter-ego Willem Woerd.
van wikipedia.
Hoofdpersonages
Darkwing Duck/Willem Woerd: De held die de misdaad bestrijdt. Heeft een grote hoed en een nog groter ego.

Kwekkelien Woerd: De geadopteerde dochter van Willem Woerd. Nadat haar vader is vermoord door Taurus Bulba, neemt Darkwing haar in huis en helpt ze (of Darkwing het wil of niet) mee de misdaad bestrijden.

Turbo McKwek: De brokkenpiloot uit de serie Ducktales. In de pilotaflevering verhuist hij naar ST. Eenderd en wordt het hulpje van Darkwing. Ondanks dat zijn hoofd zo goed als leeg is, is hij toch een waardevolle hulp.

Koentje Kwakkelvoet: Het onzekere buurjongetje van Kwekkelien. Koentje is een studiebol en weet Darkwing vaak bij te staan met wetenschappelijk advies.


Morgana Macaber: De vriendin van Darkwing. Ze is een heks met twee vleermuizen, Iek en Kwiek.



Schurken

NegaDuck: Een tegenpool van Darkwing uit het Negaversum.

Professor Bladergroen: Een botanicus die zichzelf in een plant/eend hybride heeft veranderd en controle heeft over de plantenwereld. (Parodie op Posion Ivy uit Batman).


MegaVolt: Een rat die controle heeft over elektriciteit. Hij denkt dat elektrische apparaten door de maatschappij tot slaven zijn gemaakt, en bevrijd dienen te worden.


Snaterbek: Een gestoorde speelgoedfanaat die altijd een banaan-hoofdige pop bijzich geeft genaamd Meneertje Zaagselkop. (Parodie op The Joker uit Batman). Later in de serie gaat hij samenwerken met MegaVolt.


Wateraar: Een bronwaterfabrikant die in een tank met chemicaliën is gevallen (door Darkwing) en in water is veranderd.



Professor Mollenstein: Een mol die aarde wil verduisteren om zo de aarde te veroveren.



Staalhaan: Een haan met stalen snavel. F.O.W.L top agent. Heeft Eimannen als hulpjes.



Ammonia Bling: Een schoonmaakster die een experimenteel schoonmaakmiddel heeft opgesnoven en een overdreven last van smetvrees heeft.



Wally Walrus: Een filmmaker die zijn plannen dmv films tot uitwerking brengt. Heeft drie stille maar efficiënte pinguïns bij zich.



Taurus Bulba: Een stier en Darkwing's meeste gevreesde vijand.




Quotes

"Laten we lekker link gaan doen"
"Ik ben de dreiging die flappert door de nacht! Ik ben de kauwgom die onder je schoen blijft plakken! Ik ben Darkwing Duck!"
"Ik ben de dreiging die flappert door de nacht! Ik ben de puppy die op je schoenen kauwt! Ik ben Darkwing Duck!"
"Ik ben de dreiging die flappert door de nacht! Ik ben de broodrooster die je toast doet aanbranden! Ik ben Darkwing Duck!"
"Ik ben de dreiging die flappert door de nacht! Ik ben de buurman die 's nachts het gras maait! Ik ben Darkwing Duck!"
...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten