dinsdag 22 december 2009

vakantie jeugdsentiment sochtends in uw pyama

GUMMI BEARS



BLINKY BILL



DARKWIN DUCK



RESCUE RANGERS



TALESPIN

maandag 21 december 2009

mag ik je emmessen?

dit is 21e eeuwse geniaalheid

REM

jeugdgeluiden

zaterdag 19 december 2009

Il faut imaginer Sisyphe heureux

De mythe van Sisyfus.

In deze Griekse mythe wordt Sisyfus door Pluto, de god van de onderwereld, teruggestuurd naar de aarde om zijn vrouw te straffen, die nagelaten had hem te begraven. Op aarde voelt Sisyfus zich in zijn sas en hij weigert om terug te gaan naar de onderwereld. De goden brengen hem onder dwang terug. Nadien krijgt hij als straf de taak om een immense steen naar de top van een berg te brengen. Telkens Sisyfus de top nadert rolt de steen terug naar beneden. Camus vergelijkt de mythe van Sisyfus met de absurditeit van het leven. Het leven onder ogen zien in het besef van het absurde ervan is het lot van elke mens. We besteden en verkwisten onze energie aan triviale dingen en teleurstelligen. Toch is Sisyfus volgens Camus niet ongelukkig met zijn absurde lot. Uit de absurditeit put hij net de kracht om te volharden. 'Ook al is er geen hoop, dan dienen we niet te wanhopen.' Hij trotseert de goden door de kwelling die zij hem opgelegd hebben te verachten. Die houding maakt hem onverschillig voor de toekomst, hij weigert alle hoop en hij volhardt in een leven zonder troost. Sisyfus weet zijn marteling en zinloze werk om te zetten tot een bron van kracht en vreugde. Zo is hij binnen de beperkingen van zijn bestaan meester van zijn wereld. Het bewustzijn daarvan vormt zijn kracht, zijn vrijheid, zijn overwinning van het noodlot. Sisyfus is meester van zichzelf.

"Mais Sisyphe enseigne la fidélité supérieure qui nie les dieux et soulève les rochers. Lui aussi juge que tout est bien. Cet univers désormais sans maître ne lui paraît ni stérile ni futile. Chacun des grains de cette pierre, chaque éclat minéral de cette montagne pleine de nuit, à lui seul forme un monde. La lutte elle-même vers les sommets suffit à remplir un cœur d'homme. Il faut imaginer Sisyphe heureux."

De enige duurzame waarden in het leven zijn de socio- affectieve en de broederlijkheid. Het zijn waarden die niet gehoorzamen aan de wet van het 'marginalisme', dat wil zeggen ze sterven niet af naarmate je er meer van hebt, zoals dat bij: geld, macht en comsumptie het geval is. De socio- affectieve inbedding van de mens en de broederlijkheid zorgen voor medemenselijkheid, solidariteit en mededogen; waarden die in onze huidige samenleving zwaar onder druk staan.

cannibal ox

it's a cold world out there
sometimes i think i'm getting a little frostic myself

donderdag 8 oktober 2009

zaterdag 3 oktober 2009

zondag 27 september 2009

graphjam

http://graphjam.com/

The XX

Een raar nieuw bandje maar ik vind ze wel leuk. Ze spelen binnenkort tweemaal in Belgie, in Brussel en Brugge.

dinsdag 8 september 2009

verhaal

een inleiding in een nieuwe wereld waar alles goed gaat
solferino gaat over oorlog en vechten
en is het begin van het einde
want solferino was oorspronkelijk de bloedige slag waarna het rode kruis is opgericht
en dan heb je infinity fite, een oneindige oorlog
het infinity fite schilderij zelf waarmee alles begon
de pelgrim die de strijdende partijen heeft proberen verzoenen, een beetje een jezus figuur met zijn vinger, maar hij is gedood
de gemaskerde muchacho die tot nu toe een onduidelijke rol heeft in het geheel, hij is mijn nieuwste schilderij
en de bijt tanden zijn geel, ik zie daar de bek in van een gevaarlijk monster

en ik zie overal een groot verhaaltje in
ahja nog één figuur die geintroduceerd wordt is de emperor of all evil
en dat ben ik als ik klein ben
dus om kort te gaan heb ik dit gemerkt

het is een universumke dat ik opbouw

helpers of all evil


emperor of all evil

orange juice - rip it up

fout maar toch leuk




Orange Juice was a Scottish post-punk band founded in the middle class Glasgow suburb of Bearsden as the Nu-Sonics in 1976. Edwyn Collins formed the Nu-Sonics (who were named after a cheap brand of guitar) with his fellow Bearsden Academy pupil, Alan Duncan, and James Kirk and Steven Daly left a band called The Machetes to join them.[1] The band became Orange Juice in 1979. Orange Juice are best known for the hit "Rip It Up", which reached number 8 on the UK Singles Chart in February 1983, the band's only UK Top 40 hit.

(wikipedia)

zondag 6 september 2009

WELTSCHMERZ PUBLSHNG

CRYSTAL CRYSTALS

Crystal Crystals is een nieuwe bandnaam die ik heb verzonnen, een concrete band volgt meestal op het vinden van een goede bandnaam hehe.
CRYSTAL CRYSTALS, succes en uberhipheid gegarandeerd.

Hieronder overloop ik snel de verschillende hedendaagse hippe 'crystal' bands.

1) CRYSTAL CASTLES

Crystal Castles is opgericht in 2003 in Toronto. De band bestaat uit Ethan Kath en zangeres Alice Glass. Het duo maakt zogenaamde 8bit electro. Zeer dansbare elektronische muziek met geluidjes uit oude Atari spelletjes. De band heeft een goede reputatie door zijn muziek, energieke live optredens en remixes.





















2) CRYSTAL STILTS

Band met een heel zwaar door de jaren 80 beïnvloed geluid. Denk aan Joy Division, denk aan the Velvet Underground, denk aan the Jesus and Mary Chain.
De saaiste band van de drie Crystals.



























3) CRYSTAL ANTLERS

Een band die helemaal niet saai is, integendeel; catchy en irritant te gelijk. Zo heb ik ze graag. Een reutelend orgel en jengelende gitaar, een hoogst vervelende zanger die het rommelig potje af en toe goed extra door elkaar schudt. Vaak zwalpende chaotische nummers die op en neer deinen doch bezit de band ook zeer funkyness en preciesheid.


maandag 24 augustus 2009

Darkwing Duck

Darkwing Duck is een eend die in de stad St.Eenderd (St.Canard in VS) de strijd met de misdaad aangaat. Hiervoor heeft hij een vermomming bestaande uit een paars pak met een grote hoed. In de traditie van Batman, zijn de enige mensen die zijn geheime identiteit kennen zijn geadopteerde dochter Kwekkelien, zijn hulpje Turbo McKwek die hem D-en-W noemt, Kwekkeliens vriendje Koentje Kwakkelvoet en Darkwings latere vriendin Morgana Macaber.
Darkwing demonstreert een grote hoeveelheid onhandigheid en gebrek aan gezond verstand dat ontstaat door zijn enorme ego. Desondanks is hij wel degelijk competent als superheld. Op het moment dat hij zich op een zaak stort, gooit hij alle afleiding van zich af en bijt zich erin vast.
In sommige afleveringen is Darkwing freelance agent bij S.H.U.S.H. (een parodie op Marvel Comics S.H.I.E.L.D.) een geheime organisatie die zo geheim is dat niemand weet waarvoor de letters staan. Bij S.H.U.S.H. moet Darkwing vaak strijden tegen F.O.W.L. (een parodie op SPECTRE uit James Bond)
Darkwings belangrijkste wapen in zijn misdaadbestrijding is zijn gaspistool dat een grote diversiteit aan gassen kan afvuren. Zijn vervoersmiddelen zijn voornamelijk de Kwakeljet, een vliegtuig dat er uitziet als een eendenkop en is gebouwd door Turbo McKwek, en een motorfiets met zijspan.
Als er geen misdaad te bestrijden is, is Darkwing zijn alter-ego Willem Woerd.
van wikipedia.
Hoofdpersonages
Darkwing Duck/Willem Woerd: De held die de misdaad bestrijdt. Heeft een grote hoed en een nog groter ego.

Kwekkelien Woerd: De geadopteerde dochter van Willem Woerd. Nadat haar vader is vermoord door Taurus Bulba, neemt Darkwing haar in huis en helpt ze (of Darkwing het wil of niet) mee de misdaad bestrijden.

Turbo McKwek: De brokkenpiloot uit de serie Ducktales. In de pilotaflevering verhuist hij naar ST. Eenderd en wordt het hulpje van Darkwing. Ondanks dat zijn hoofd zo goed als leeg is, is hij toch een waardevolle hulp.

Koentje Kwakkelvoet: Het onzekere buurjongetje van Kwekkelien. Koentje is een studiebol en weet Darkwing vaak bij te staan met wetenschappelijk advies.


Morgana Macaber: De vriendin van Darkwing. Ze is een heks met twee vleermuizen, Iek en Kwiek.



Schurken

NegaDuck: Een tegenpool van Darkwing uit het Negaversum.

Professor Bladergroen: Een botanicus die zichzelf in een plant/eend hybride heeft veranderd en controle heeft over de plantenwereld. (Parodie op Posion Ivy uit Batman).


MegaVolt: Een rat die controle heeft over elektriciteit. Hij denkt dat elektrische apparaten door de maatschappij tot slaven zijn gemaakt, en bevrijd dienen te worden.


Snaterbek: Een gestoorde speelgoedfanaat die altijd een banaan-hoofdige pop bijzich geeft genaamd Meneertje Zaagselkop. (Parodie op The Joker uit Batman). Later in de serie gaat hij samenwerken met MegaVolt.


Wateraar: Een bronwaterfabrikant die in een tank met chemicaliën is gevallen (door Darkwing) en in water is veranderd.



Professor Mollenstein: Een mol die aarde wil verduisteren om zo de aarde te veroveren.



Staalhaan: Een haan met stalen snavel. F.O.W.L top agent. Heeft Eimannen als hulpjes.



Ammonia Bling: Een schoonmaakster die een experimenteel schoonmaakmiddel heeft opgesnoven en een overdreven last van smetvrees heeft.



Wally Walrus: Een filmmaker die zijn plannen dmv films tot uitwerking brengt. Heeft drie stille maar efficiënte pinguïns bij zich.



Taurus Bulba: Een stier en Darkwing's meeste gevreesde vijand.




Quotes

"Laten we lekker link gaan doen"
"Ik ben de dreiging die flappert door de nacht! Ik ben de kauwgom die onder je schoen blijft plakken! Ik ben Darkwing Duck!"
"Ik ben de dreiging die flappert door de nacht! Ik ben de puppy die op je schoenen kauwt! Ik ben Darkwing Duck!"
"Ik ben de dreiging die flappert door de nacht! Ik ben de broodrooster die je toast doet aanbranden! Ik ben Darkwing Duck!"
"Ik ben de dreiging die flappert door de nacht! Ik ben de buurman die 's nachts het gras maait! Ik ben Darkwing Duck!"
...

THE SMITHS

Gedurende de vijf jaar van hun bestaan, slagen The Smiths, in 1982 opgericht in Manchester, erin de meest populaire en besproken band van Engeland te worden, al reikt hun faam nauwelijks tot buiten de landsgrenzen. De combinatie van excentrieke leider Morrissey (auteur van een biografie van James Dean) met zeer talentvolle gitarist/componist Johnny Marr toont zich verruit de sterkste van het decennium. De narcistische en provocerende dandy Morrissey is een meester in 'dodelijke' opmerkingen (“Als Margaret Thatcher sterft, zal ik hoogstpersoonlijk de spijkers in haar grafkist slaan, om zeker te weten dat het echt zij is die in de kist ligt”), maar hij heeft duidelijk meer in zijn mars dan louter zijn “big mouth”. De vier albums van de groep, waarvan Meat Is Murder (1985) en The Queen Is Dead (1986) uitgroeien tot klassiekers, worden betoverd door zijn zachte aangename stem, soms arrogant dan weer smekend. Morrissey, met teksten die aan Oscar Wilde doen denken en zijn provocerende houding tegenover de media, weet als geen ander de Engelse ijdelheid en complexen aan de kaak te stellen, terwijl een goed gevoel voor melodie gewaarborgd blijft. Nummers als 'This Charming Man', 'Heaven Knows I'm Miserable Now', 'William, It Was Really Nothing' ou 'How Soon Is Now' vormen sprekende voorbeelden van de stijl van The Smiths en van de vrijheden die ze zich toestaan (Marr is een uitgesproken fan van Funk en Afrikaanse muziek). The Smiths zijn de ontbrekende schakel tussen de Punk en de Britpop, tussen The Kinks en Dusty Springfield. Toch blijkt de chemie tussen Marr en Morrissey na vijf jaar uitgewerkt en gaan ze in 1987 met ruzie uit elkaar. Voor bijna iedere Britse groep die na hen ontstaat, vormen de Smiths een inspiratiebron (Suède, Oasis...).

Sem Busser





zondag 23 augustus 2009

NISENNENMONDAI

japanse vrouwen + instrumenten + loopstation=

zondag 14 juni 2009

Dazzle painting

Tijdens WOI schilderden de Britten hele vloten in zwarte en witte strepen. De theorie luidde als volgt: complex optical patterns would confuse enemy naval rangefinders by disguising a ship’s speed and direction.
Het idee is uitgevonden door een schilder bij de marine Norman Wilkinsons (zie hieronder met een modelletje). Hij vond inspiratie bij het Russisch constructivisme en bij het kubisme. De patronen werden eerst uitgeprobeerd op kleinere modelletjes, het zou onmogelijk geweest zijn om dit soort patronen op grote schaal uit te vinden.
Men weet niet goed of het effect had, maar men weet wel dan het bevorderend was voor het moraal op het schip, en het bracht natuurlijk enkele prachtige schepen op.

Hoe vaak heeft LC iets gepikt?

Tweede item in de reeks: Hoe vaak heeft LC iets gepikt

Vergelijking tussen Villa Malcontenta van Palladio en Villa de Monzie van LC
(vergelijking door Rowe)
Gelijkaardige ritmering: Palladio houdt vast aan die rytmering en dubbele assen, terwijl LC nu net verder werkt op asymmetrie en plaatsing langs de randen.

Hoe vaak heeft LC iets gepikt?

In de reeks: hoe vaak heeft Le Corbusier iets gepikt

nr1
Villa Savoye

Zeer grote gelijkenis tussen een villa in Turkije en de Villa Savoye van Le Corbusier.
Bij beide staat de gesloten middenlaag op een reeks kolommen en wordt het dak gebruikt als dakterras. Uit cursus Architectuur Theorie.